W trakcie 3-letniej nauki w szkole uczeń zdobywa wiedzę i umiejętności z zakresu podstaw żywienia człowieka i wyposażenia zakładów gastronomicznych. Zajęcia teoretyczne odbywają się w szkolnej pracowni gastronomicznej, natomiast zajęcia praktyczne w różnych zakładach gastronomicznych.

Po ukończeniu szkoły można znaleźć zatrudnienie w charakterze kucharza w każdej placówce gastronomicznej.

Nauka w tym zawodzie kończy się zdobyciem kwalifikacji:

- sporządzanie potraw i napojów.

Przedmioty brane pod uwagę: j.polski, matematyka, biologia, j.obcy

 

 

Filmy ZST

Wirtualny spacer po szkole:
wirtualnaszkola

 

 

Dolina Wiedzy

logo

Projekty

plakat O projekcie

Zakres rzeczowy projektu tutaj

Aktualności tutaj

HARMONOGRAMY tutaj

Dokumenty projektowe:

 FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY na staż: word - PDF

Klasa Patronacka

klasa patronacka

WYWIADÓWKA

W DNIU 26.04.2017 r. GODZ. 1600

 w Zespole Szkół Technicznych odbędzie się spotkanie z rodzicami.

Harmonogram jest dostępny tutaj

Koła zainteresowań

Lista szkolnych kół zainteresowań znajduje się tutaj

Dyżury wychowawców

W każdy ostatni czwartek miesiąca w godzinach 15.00 - 16.30

Pedagodzy

Godziny pracy pedagogów są dostępne tutaj

 

Akcja profilaktyczna

Mediacje

Mediacje w szkole - skuteczna strategia rozwiązywania konfliktów

  Szczegóły są dostępnetutaj

Konsola diagnostyczna Joomla!

Sesja

Informacje o wydajności

Użycie pamięci

Zapytania do bazy danych