Technicy hotelarstwa odwiedzili Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®

Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® wraz z Targami Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® są jedną z najważniejszych imprez branży  hotelarskiej i gastronomicznej w Polsce, obecne na rynku nieprzerwanie od ponad 26 lat. Łączą wielotematyczną formułę z wartościowym programem towarzyszącym Akademii Wiedzy HORECA® z precyzyjnie dobranymi gośćmi specjalnymi oraz kulinarnym show w ramach niepowtarzalnej Kuchni Mistrzów.

22 listopada w tym wydarzeniu wzięły udział klasy technikum hotelarstwa wraz z opiekunami: Tomaszem Pokorą i Wojciechem Misiem.

W tegorocznej edycji targów mogliśmy obejrzeć „Pole do przepisu”, czyli gastronomię po krakowsku. Kraków łączy w sobie bogactwo smaków i różnorodności kulturalnej z naleciałościami historycznej Galicji, w której kuchnia scala smaki pięciu kultur i różnych nacji. Mieszanka kuchni polskiej, ukraińskiej, z dużymi wpływami kuchni austriackiej, węgierskiej, żydowskiej daje ogromne pole do przeróżnych kulinarnych eksperymentów, stworzonych na HORECE® 2019 ze znanymi Krakowskimi Kuchmistrzami (m.in.: Rafałem Targoszem, Marcinem Filipkiewiczem, Adamem Chrząstowskim) oraz zaproszonymi gośćmi z zagranicy, którzy zmierzyli się z lokalnymi przysmakami. Idealnym miejscem była Kuchnia Mistrzów jako arena spotkań ekspertów, gwiazd gastronomii i wybitnych kucharzy. 

Ponadto, zwiedziliśmy profesjonalnie przygotowane stanowiska hotelarskie prezentujące: wyposażenie recepcji, pokoi, SPA oraz środki utrzymania czystości w hotelach (m.in.: artykuły recepcyjne, systemy komputerowe do prowadzenia hotelu, materace, bieliznę pościelową, sprzęt stosowany w gabinetach odnowy biologicznych).

Może Ci się również spodoba