Hotelarze zdobywają kolejne doświadczenie zawodowe

Bogata oferta wyposażenia i produktów, prezentacja nowości, warsztaty i seminaria odbywające się w ramach Akademii HORECA,  pokazy kulinarne przygotowane przez ekspertów z branży zaprezentowane podczas Kuchni Mistrzów oraz dedykowane salony tematyczne –  to zdecydowane atuty Targów HORECA/GASTROFOOD. To właśnie te atrakcje podziwiali uczniowie klas technikum hotelarskiego, którzy 9 listopada wraz z opiekunami: Tomaszem Pokorą, Krystyną Zastawny i Wojciechem Misiem wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA  w Krakowie.

Wyjazd był doskonałą okazją do tego, aby poznać kompleksową ofertę wyposażenia wnętrz hotelowych, sal restauracyjnych, zaplecza kuchennego. Natomiast, Akademia HORECA gościła topowych szefów kuchni, którzy podzielili się swoją wiedzą podczas prelekcji i warsztatów zorganizowanych w ramach Akademii. W tym roku byli to m.in.: Tomek Leśniak – kucharz Piłkarskiej Reprezentacji Polski, Szef Kuchni „Bistro Bene” oraz Sebastian Krauzowicz – trener Kadry Narodowej Kucharzy.

Stanowiska hotelarskie prezentowały wyposażenie pokojów (m.in.: materace, bieliznę pościelową). Dodatkową atrakcją był pokaz Krzysztofa Gawlika – jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, który zaprezentował kuchnię amerykańską z zupełnie innej perspektywy – przygotował m.in. zupę – krem z małży, łososia glazurowanego syropem klonowym i pastrami oraz NY sandwich. Kulinarne show z klasyczną wołowiną i rybami w roli głównej zaserwowali przedstawiciele Polish BBQ Kings.

 

Może Ci się również spodoba